Брой 6, 2008 г.
Търсене в сайта:
 
Вход за потребители:
Име:   
Парола:   

  


НОВО!

НОВО!


Новия Брой

  Приемственост

  Възпоменателни дни за Владо Черноземски - 2008 г.


Приключиха първите възпоменателни дни за Владо Черноземски в Пазарджик. В рамките на 10 дни активистите на БНС/ГВАРДИЯ организираха различни прояви, сред които раздаване на листовки, разлепване на информационни материали в училищата, мултимедийна лекция и екскурзия до родното място на героя.

На 14-ти октомври активисти на БНС-Пазарджик се срещнаха с кмета на община Пазарджик, от когото поискаха една бъдеща улица в града да носи името на Владо Черноземски. Също така се направи предложение, да бъде поставена паметна плоча на героя и той да бъде обявен за почетен гражданин на град Пазарджик. Заедно с това, националистите от БНС/ГВАРДИЯ дадоха интервюта за няколко вестника и електронни медии, с което основната цел се изпълни, а именно - да се наруши мълчанието в публичното пространство и да се напомни за подвига на Владо Черноземски и неговата личност.

"С всичко, което направихме се надяваме, че положихме едно добро начало на инициатива, която в бъдеще ще се превърне в традиция. Благодарим на всички, които по един или друг начин помогнаха за провеждането на възпоменателните дни!" се казва в официалната страница на Съюза www.bgns.net

"Възпоменателните дни приключиха, но действията ни в памет на Владо Черноземски продължават. Софийската организация на БНС е поела инициатива да постави паметна плоча на къщата, където е живял героя. За наше изумление, обаче желанието ни беше посрешнато с неразбиране от сегашните собственици на имота." - сподели Асен Кръстев, водач на БНС/ГВАРДИЯ за област Пазарджик.

БНС получи категоричен отказ и от страна на наематели на "Хаджидрагановите къщи", които дори не знаеха кой е Владо Черноземски.

"Въпреки затрудненията, ще продължим усилията си докато не получим съгласие да поставим плоча, защото това е най-малкото, което можем да направим като признателни потомци." - допълни Боян Расате, водач на БНС/ГВАРДИЯ.

Хаджидрагановите къщи се стопанисват от фирма "Мирадор" ЕООД, със собственик Мирослав Драганов, със седалище в гр. София, ул. "Крум Попов" 49. На посочения адрес на седалище на фирма "Мирадор" ЕООД няма звънец, на който да е написано името на собственика, нито такъв с името на фирмата. Управителят на кооперацията не познава лицето Мирослав Драганов, нито пък знае и е чувал за фирма "Мирадор" ЕООД. На посочения телефон за контакт със седалището на фирмата, 02/957-15-57, отговаря фирма "Пендор". От същата казаха, че нямат нищо общо и не знаят за фирма "Мирадор" ЕООД.

Общи условия