Брой 4, 2007
Търсене в сайта:
 
Вход за потребители:
Име:   
Парола:   

  


НОВО!

НОВО!


Новия Брой

  Зад митовете

  Фалшивото лице на днешните лидери

      Една информация на агенция Анса от 24 юни 2007 година повдига завесата за деяния  на черногорския лидер на демократичните процеси и бивш премиер и президент на страната Мило Джуканович. Според  информацията прокуратурата в италианския град Бари е повдигнала обвинение срещу него.

 Той е обвинен, че  е дал на швейцарски гражданин лиценз за внос на цигари,които транзитно през Черна гора са внасяни контрабандно в Италия.

    Интелектуалци и активисти на неправителствени организации от Черна гора поискаха от бившия македонски президент Киро Глигоров да се откаже от наградата за хуманизъм, която му е присъдена от Интернационалната лига на хуманността от Босна и Хрцеговина. Черногорските интелектуалци настояват Глигоров да се откаже от наградата, тъй като с тази нарада са номинирани и бившият президент на  несъществуващата вече държава Сърбия и Черна гора Светозар Мрович и Мило Джуканович,които така или иначе поддържаха режима на Милошевич.

  Джуканович и неговите корупционни деяния са само върхът на айсберга.Мнозина от съвременните лидери на държави и съюзи страдат от същата болест, въпреки че развяват знамето на демокрацшята и прозрачнстта.Да си припомним само сгромолясването на Жак Сантер като председател  на  Европейската комисия или  как  Лойола де Паласио,зам- председател на ЕК  беше уличена пез 2000 година в злоупотреби с грамандни средства.

Общи условия