Брой 3, 2007
Търсене в сайта:
 
Вход за потребители:
Име:   
Парола:   

  


НОВО!

НОВО!


Новия Брой

  Крадецот од Небрегово

Верувам во реинкарнациjа. Од педагошки причини. Многумина заслужни не добиле адекватно признание во овоземниот живот. И обратно! Голем броj крадци, наместо во затвор, се изнауживале во привилегиите на овоземниот живот. Си велам - ке платат во наредниот. На пример: знам за еден крадец по име ЛАЖЕ . Беше умен краден, не крадеше ни пари, ни кокошки, ни коли. Крадеше БУКВИ. Од своjот народ. Но буквата е тешка работа. Не можеш сам да jа подигнеш. На пример буквата Ъ. Тешка ко планина. Затоа ти требаат соучесници. А тоа се вика - комисиjа. Ако не успееш со I-та, обидисе со II-та, законечно да jа украдеш со III–та. Упорността се исплатува. И богато се наградува. Наместо во апс. одиш но академиjа.

Верувам во реинкарнациjа.

30.03.2007.. Охрид

Льубчо КУРТЕЛОВ
Общи условия