Брой 3, 2007
Търсене в сайта:
 
Вход за потребители:
Име:   
Парола:   

  


НОВО!

НОВО!


Новия Брой

  Хроника

  Календар

На 6 април т.г. в София беше кметът на Охрид Александър Петровски, който договори отварянето на първия на Балканите офис по туризъм. В този офис българските граждани ще получават информация за туристическите дестинации в Охрид и други македонски градове. Според статистиката напоследък около 40 процента от туристите в Охрид са български граждани. Очаква се офисът да бъде открит към края на септември.

На 12 април т.г. на посещение в София бе началникът на Генщаба на македонската армия генерал Мирослав Стояновски. Той дойде по покана на българския си колега генерал Златан Стойков. Обсъждан е бил въпросът за поемането от страна на България охраната на въздушното пространство на Р Македония и Албания.

На организираната на 20. Април т.г. среща в Охрид на държавните глави от Западните балкани присъства и българският вицепрезидент Ангел Марин. Той заяви пред присъстващите президенти, че спирането на АЕЦ “ Козлудуй” създава сериозни енергийни проблеми на Балканите. Неговият призив бе за натиск към ЕС за повторно отваряне на трети и четвърти блок на централата.

На 7 май т.г. на посещение в Скопие беше министърът на отбраната на България Веселин Близнаков. Неговият колега – домакин Лазар Еленовски благодари на България за помощта, която оказва държавата ни за влизането на Р Македония в НАТО.

На съвместната пресконференция бяха разкрити повече подробности от водените разговори. Ансамбълът на българската армия изнесе концерт.

Общи условия