Брой 3, 2007
Търсене в сайта:
 
Вход за потребители:
Име:   
Парола:   

  


НОВО!

НОВО!


Новия Брой

  Хроника

  Пулсът на отношенията

Ако съдим по една статия на бившия македонски премиер Владо Бучковски,в Р Македония набира скорост антибългарската истерия. Бучковски се учудва, защо точно,когато  ВМРО-ДПМНЕ  е на власт в Скопие ,се вихри антибългаризмът.Той пита още,ако на действащия сега премиер Никола Груевски не му е симпатично лявото българско правителство,защо тогава той има толкова нежни връзки с левите политици от Белград.

 Ще припомним на читателите, че Бучковски като премиер на Р Македония беше приел  идеята на българския президент Георги Първанов да се отбелязва 2 август - денят, когато се вдига Илинденско-преображенското въстание с общи тържества и в двете държави.Тогвана на тази позиция на Бучковски възрази най -остро ВМРО-ДПМНЕ  на Груевски.

 Не трябва да живеем с илюзии.В Р Македония има сили, които са заинтересовани отношенията между нашите държави да продължават да бъдат на точката на замръзването.За съжаление, от българска страна също не идват конструктивни идеи и постъпки.Това е плод ,вероятно,на силно идеологизираното отношение към минали събития и личности.

  Въпреки всичко живият живот е по-силен от догмите,предрасъдъците и политическите пристрастия.Фактът,че през този период имаше доста контакти и то на различно равнище   е добър показател.

Общи условия