Брой 3, 2007
Търсене в сайта:
 
Вход за потребители:
Име:   
Парола:   

  


НОВО!

НОВО!


Новия Брой

  Зад митовете

  Зад политическата пропаганда - реални заплахи за човечеството

Доклад на ООН  разглежда последиците от климатичните промени на земята.Той е изработен от експертна комисия, на базата на изследване, извършено от 2 500 учени от 130 държави в продължение на 6 години.

   На 6 април 2007 г. този  доклад беше представен в Европейската комисия.Основното твърдение в доклада е,че глобалното затопляне ще доведе до глад и жажда  за жителите на земята през  следващите 80 години.

   Изтъква се,че до 2080 г. около 600  милиона хора ще изпитват остра нужда от храна,а около 3.2 милиарда ще бъдат изложени на постоянна жажда. Като се знае, че  днес населението на земята е около 6 милиарда ,жаждата ще надвисне почти над половината земно  население.

   Според доклада на най-голям риск са изложени Арктика, Южна Африка,малките острови и делтите на реките в Китай. Предполага се, че около 30 прцента от разтителните и животинските видове ще бъда подложени на големи изпитания поради неспособността им да се нагодят към новите климатични условия.

  Природозащитната организация “ Грийнпийс” окачестви доклада като “ бегъл поглед върху апокалиптичните изненади, които очакват планетата “ . Това е информация на АФП.

   На фона на пропагандата на политическия и икономически глобализъм, която изразява по-скоро настроенията на транснационалните корпорации,този доклад би трябвало да отрезви гонителите на максимални печалби и човечеството да се съсредоточи върху същностните проблеми не на глоблната метаморфоза на парите, а върху проблемите,произтичащи от глобалните заплахи .

Общи условия